Een schone keuken is prettig, daar is iedereen het wel over eens. Echter, een recente studie uit het vakblad Food Protection Trends brengt een aantal zwakke punten van keukengedrag van consumenten aan het licht. Zo realiseren veel mensen zich vaak niet dat de keukenhanddoek éen van de voornaamste bronnen van bacteriën is in hun keuken. Een keukenhanddoek kan kruisbesmetting veroorzaken, ziekmakende bacteriën komen van het ene product op het andere. Stoffen handdoeken raken het snelst besmet, voornamelijk met micro-organismen die in sommige gevallen tot voedselvergiftiging kunnen leiden.
Naast de keukenhanddoek zijn tablets en mobiele telefoons ook een belangrijke oorzaak van kruisbesmetting. Veel mensen gebruiken deze apparaten in hun keuken, bijvoorbeeld om snel even een recept op te zoeken. Het gebruik van gsm’s en tablets is niet geheel zonder risico, we gebruiken deze apparaten immers ook op veel andere (minder hygiënische) plaatsen. Wat kunt u doen om uw keuken zo schoon mogelijk te houden en de kans op voedselvergiftiging te beperken tot een minimum?
Hieronder een vijftal tips waarmee uw de kans op kruisbesmetting beperkt:
Nog meer tips voor een schone keuken? Laat het ons weten!
Bron: HLN.be