Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De kleur van uw keuken veranderen? We helpen je op weg

Is uw keuken toe aan een opfrisbeurt? Of bent u uitgekeken op de huidige look van uw keuken? Door de kleur van uw keuken te veranderen, geeft u hem een frisse en nieuwe look zonder de keuken volledig te verbouwen. De kleur van uw keuken veranderen is een populaire keuze als u tevreden bent met de indeling van uw keuken en u uw keuken relatief goedkoop wilt opfrissen.

Welke kleur voor in uw keuken?

Als u overweegt de kleur van uw keuken te veranderen, heerst de vraag: wat wordt de nieuwe kleur? Welke kleur u in de keuken moet kiezen, hangt af van de sfeer die u wilt creëren.

  • Lichte kleuren zoals wit, crèmewit en lichtgrijs maken uw keuken ruimer en lichter, ideaal voor kleinere keukens.
  • Warme tinten zoals terracotta, diep rood of zacht geel creëren een gezellige, huiselijke sfeer.
  • Donkere kleuren zoals marineblauw, diepgrijs of zwart voegen een modern en chique element toe, vooral in grotere keukens met voldoende natuurlijk licht.

Naast de hoofdkleur van uw keuken, kunt u accentkleuren gebruiken om bepaalde elementen te benadrukken. Denk aan felgekleurde krukken, keukengerei of kleine apparaten om een vleugje kleur toe te voegen zonder het geheel te overweldigen.

Keukenonderdelen vervangen

Wist u dat het veranderen van de kleur van uw keuken eenvoudig is? Intereno verandert onderdelen en plaatst ze terug als nieuw. Met nieuwe frontjes in de keuken, of door keukendeurtjes te vervangen, krijgt uw keuken al snel een heel nieuwe uitstraling. Wat we voor u kunnen doen:

Keuken schilderen

Wilt u uw keuken tóch schilderen? Zorg dan dat u uzelf goed voorbereid. Begin met het grondig schoonmaken van alle oppervlakken, want vet en vuil kunnen ervoor zorgen dat de verf niet goed hecht. Gebruik hiervoor een ontvetter, vooral op kasten en rondom het fornuis. Schuur vervolgens de oppervlakken lichtjes op om de verf beter te laten hechten, vooral als u over een glanzende afwerking schildert.

Zorg ervoor dat u kiest voor verf die speciaal geschikt is voor keukens. Deze verf is vaak vochtbestendig, makkelijk afwasbaar en bestand tegen hitte. Voor keukenkasten en deuren kunt u het beste een lakverf gebruiken, die zorgt voor een stevige en gladde afwerking.

Het afplakken van randen, vensterbanken en andere oppervlakken die u niet wilt verven, voorkomt ongelukken en zorgt voor strakke lijnen. Gebruik daarnaast een grondlaag, vooral als u van een donkere naar een lichtere kleur gaat of als het oppervlak erg poreus is.

Keuken veranderen met Intereno

Van de een op de andere dag een nieuwe keuken? Met Intereno is uw keukenrenovatie binnen één dag afgerond. We vervangen keukendeurtjes, zetten nieuwe frontjes in uw keuken en geven het werkblad een nieuwe look. U kunt alleen de kleur van uw keuken veranderen, of kiezen voor een heel nieuwe stijl. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Laat het vooral weten. We helpen u graag met vrijblijvende tips.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken